Taler

Bryllupstale: I wish I had met you sooner so I could have loved you longer

Dato for talen: 26.06.2022

Kjære Christian

“I wish I had met you sooner, so I could have loved you longer”

Den største kjærligheten i livet har jeg funnet og fått hos deg.

Vi kunne dratt til Australia sammen. Jeg hadde droppet å flytte til Oslo, droppet å bo i Tyskland og blitt værende her i hjembyen hvor jeg hadde studert i Kristiansand og satset på et rolig familieliv med deg.

Kanskje hvis jeg hadde møtt deg tidligere i livet, så hadde jeg vært klar for et slikt liv? Alle andre jeg har møtt tidligere har ikke klart å rotfeste meg, selv om noen har prøvd. Andre har plutselig kommet etter 4 år og sagt at de helst ikke vil ha barn noen gang i livet. Jeg bare “Hæ?”. “Vent nå litt!”. Det tar jeg nemlig som en selvfølge at alle vil.

Riktig tidspunkt 

Men kanskje er sannheten den at vi møttes på et helt riktig tidspunkt. Da dine familiære verdier kunne bli verdsatt hos meg. For det er virkelig en familiemann du er. De verdiene du har på det feltet har smeltet et iskaldt og tilfrosset hjerte som mitt. En som nesten hadde gitt opp å finne kjærligheten, en “sterk kvinne” som ingen ville ha (på ordentlig), kan nå ikke få nok av din varme og omsorg. Du har virkelig det største og varmeste hjertet, og du er ikke sjenert, du er trygg og svært fin i selskap med andre.

Ja du er også svært nøye og pertentlig, noen ganger til det ekstreme, men sannheten er at jeg mener det samme: “Ordnung muss sein” = Det må være i orden. Da min utforsker-trang og suksess-jakt endelig stilnet, da fant jeg deg. Da dukket du opp fra ingensteds – litt såret fugl du også over livets gang. Da skjedde en magi som jeg sjeldent har opplevd. Det var som om jeg endelig hadde funnet deg, min sjelevenn – på helt riktig tidspunkt. Det eneste du trengte å gjøre var å ta meg i hånden, og så kunne vi gå videre sammen. Og du slapp ikke den hånden, selv om jeg likevel har prøvd hardt å riste meg løs et par ganger. Du er sta der. Jeg prøver ikke å riste meg løs lenger.

Mer tid

Nå kunne jeg bare ønske meg mer tid, både i fortid, nåtid og fremtid. 40 år har du levd uten meg. Jeg vil være med deg i de neste 40. Så får vi håpe at vi begge to har lært noe viktig av fortiden. Jeg elsker deg.

Gratulerer med dagen!

 

Jeg har en master i retorikk og språklig kommunikasjon fra UiO, lest mer om dette her. 

Ingen kommentarer

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.