Me Steforelder

Har en drøm om å slutte å kjefte

Hei! Okey, jeg har denne bloggen for å «møte meg selv» og den jeg er i døra. På den måten håper jeg å ta et oppgjør med mine dårlige sider, noe som igjen vil få frem en varig endring (til det bedre) hos meg selv. 

Kjeftesmelle

Jeg er så drittlei av å kjefte! Likevel gjør jeg det svært ofte. En veldig dårlig måte å håndtere stress på må jeg si….

Et valg

Dette med kjefte eller ikke kjefte er jo et valg. Rett og slett. Men noen ganger bare koker det under topplokket etter oppsamling av ulike småting som tilsammen hoper seg opp og blir en eneste stor bombe! Forgive me altså. 

«Må slutte = Law of attraction»

Likevel: Jeg er nødt til å slutte helt med denne kjeftinga. Men med det oppe i bevisstheten føler jeg at jeg heller tiltrekker meg en kjeftende personlighet! Law of attraction bla bla bla…

What to do? 

Telle til 10? 

Kjefte inni seg? 

Bare være takknemlig? 

Roe ned helt forventningene? 

Prøver å presse inn 

Problemet er nok at jeg prøver å presse inn veldig mye på veldig kort tid. Dette pga at jeg føler jeg «må» det, fordi delt hjem og sånn gjør at jeg føler vi må benytte oss av feriedager når vi først har disse. 

Jeg vil oppleve ting! 

Ikke bli begrenset av å måtte sitte hjemme å vente på enten at barna skal komme eller bli avlevert.

Resultat: Multitasking

Så da forsøker jeg å «multitaske». Det med en liten baby på 13 mnd som krever sitt, men hun er faktisk nesten den enkleste å ha med å gjøre… Mannen min ser det ikke på den måten og det irriterer meg, det og (ang babyen). (P.s jeg prøver også å ikke irritere meg… 🙇🏼‍♀️🙈) 

Jeg vet ikke om jeg har det i meg å være en rolig og avbalansert person. Jeg vil så gjerne. 

Gjør meg til en dårlig versjon av meg selv

Isteden er jeg alt annet enn jeg ønsker å være: kjeftende, utakknemlig, klagende, skylder på alle andre, fylt opp med sjalusi, veldig lite aksepterende. 

Men jeg har lært på meditativ yoga, at man må omfavne alle sidene ved seg selv, også de man ikke er så stolt av. Så da er jeg disse tingene nå, og det er på en måte litt greit, for jeg står i mange stressende og nye situasjoner! Så dette er min måte å omfavne dette på; å samtidig gi meg selv en god klem ❤️ Det trenger jeg ! ❣️

Likevel er det ikke greit at dette fortsetter i det uendelige. 💔

Adferdsøkonomi

Så hver gang jeg kjefter fra nå av på en eller annen måte – så skal jeg dele det på sosiale medier. Denne «skammen» over sosial deling vil kanskje få meg til å tenke meg om litt mer enn å bare la første innskytelse få fritt spillerom. Denne typen form for «selvterapi» kalles «Adferdsøkonomi» – du lærer deg selv opp til å bli kvitt en uvane ved å få en «straff» som er verre enn selve uvanen. 

Da får jeg prøve det fremover og se om det funker! 

God påske! 🐣☀️🐤

 

 

 

You Might Also Like...

Ingen kommentarer

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.