Ledelse

Hvem er Gudene i livet mitt?

Sitter her og tenker litt på en negativ emosjonell følelse jeg nettopp fikk. Nemlig den at jeg ikke får umiddelbar anerkjennelse for den bakgrunnsjobben jeg har gjort i et prosjekt på jobben. At andre eldre sjefer rett og slett tar æren for et stykke arbeid jeg har vært primus motor for å gjennomføre.

Men så tenker jeg: 1) slik er det å jobbe med kommunikasjon og 2) ville jeg tenkt det samme om det var Gud som tok rollen som frontfigur for «mitt prosjekt»?

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

Føl stolthet

Nei, da ville jeg vært utrolig stolt! Lille meg hadde spilt en viktig rolle i Hans liv!

Definer sjefene (aka Gudene)

Kan (og bør) jeg definere «sjefene» i livet mitt som «mine guder» rett og slett? Ja er mitt umiddelbare svar nå, etter å ha tenkt litt over dette (snudd situasjonen opp-ned). Kanskje en selvsagt ting for noen, men for meg er dette en annen og ny måte å tenke på. Jeg må ofte snu og vende på ting for å komme frem til konklusjoner som andre ser på som «allmenn» konklusjon/oppførsel.

Hvilke andre Guder

I det kristne budskap er slagordet at «du skal ikke ha andre guder enn meg», men her tror jeg nok det er nyttig og sette opp flere guder. Hvilke andre Guder (les: verdier) har jeg?

Det kunne for eksempel være:

  • De som er voksne (mer voksne enn meg) bestemmer over meg (Gir verdien «respekt»)
  • Sjefen på jobb bestemmer, jeg følger (Gir verdien «respekt»)
  • Mannen min bestemmer (mest), jeg følger og tilpasser meg (Gir verdien «respekt»)

Det siste punktet der merker jeg at kjennes litt ekstra ubehagelig på kroppen og godta og akseptere fullt ut, men jeg vet også at hvis jeg klarer å «flyte litt mer med», så bevares husfreden hjemme så utrolig mye bedre.

Hvis jeg ikke stadig påminner meg selv om disse «gudene», så har min emosjonelle refleks nemlig lett for å løpe helt løpsk! Det angrer jeg alltid på etterpå. Det handler om å holde litt igjen – og å holde på et slags respektfullt «underdanig» forhold til vedkommende.

Kan det bli for mye «gudedyrkelse», hva er din mening? Rett og slett for mye respekt for noe eller noen?

Det skulle jeg gjerne hatt mer innspill på, gjerne noen eksempler. Det kan helt sikkert det, men er du litt enig også? Hører fra deg i kommentarfeltet.

Ønsker deg og dine en respektfull og fin uke ☺️

 

 

You Might Also Like...

Ingen kommentarer

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.