Confessions Filosofi Me

Lett å fylle livet med for mye innhold

08.06.2023

I refleksjonshjørnet igjen. Jeg bare tar en halvtime til å kjapt skrive disse få ord ned, nå i et inspirerende øyeblikk, som jeg fikk etter å ha lest denne artikkelen.

Fylle livet med for mye innhold

Det er lett å fylle livet med for mye innhold. Dette minner kjendis-prest og tidligere Farmen-deltaker Thor Haavik om i artikkelen over.

Akkurat disse ordene traff meg nå. Jeg går nemlig med tanker om å lansere en ny podcast, og har begynt å skrive på min første bok. Og jeg innrømmer at hjertet mitt i lang tid har sagt og fortsatt forsiktig sier til meg: “Vær forsiktig”. Nettopp med det “å fylle livet med for mye innhold”. Jeg har hørt at hjertet mitt har sagt det, men jeg har ignorert dette. Tenkt at jo jeg må finne glede et sted, tenkt at svaret er: “jeg må finne meg sjæl”.

Les også: Inni deg brenner en stjerne så sterk og klar

Vant til at det skjer mye

Det er nok flere grunner til at jeg har hatt et ønske om å selvrealisere meg. Den største grunnen er nok at jeg ikke har hatt det så bra med meg selv i det siste. Det at jeg ikke har hatt det bra, handler nok også om at jeg ikke er vant til at det, litt overraskende: ikke skjer noe med “meg-personen” i livet mitt. Jeg lever en mye roligere “meg”-tilværelse nå (for det er absolutt ikke rolig i livet mitt!). Forskjellen er at nå er det alle andre enn “meg selv” som er i fokus. Dette er faktisk nytt for meg! Jeg er vant til å løpe rundt på  evig jag etter å stimulere meg selv: studier, jakte gode klikk-saker som journalist, drive mitt eget markedsføringsbyrå og i det hele tatt: løpe fra det ene til det andre med et eneste fokus: meg selv og min egenutvikling.

Les også tidligere artikler:

Blitt “benka” 

Det å plutselig stoppe opp, få barn, hus, hjem og familieliv har gitt meg andre gjøremål som er bra for fellesskapet, men “meg”-personen i livet mitt har måttet ta en pust i bakken. “Meg” personen min har rett og slett blitt “benka” – satt på benken. Og det trengs, for den “meg”-personen er jo dødsliten! Der må den sitte og reflektere, lære, restituere og rett og slett lære seg: å slappe av / roe ned. Og det er faktisk ikke lett når man ikke er vant til det.

Jeg må selv lære og forstå at det faktisk er bra at “meg”-et har blitt benka! Og det forstår jeg gradvis i små drypp. Artikkelen med rådet fra Thor Haavik var et slikt drypp. Dette måtte jeg nå formidle.

Søk fred i hverdagen

Haaviks tips i artikkelen er:

«Søk fred i hverdagen – at du ikke tar på deg for mye, slik at det stjeler gleden din og du mister av syne alt du har å være takknemlig for.»

Dette snakker rett til hjertet mitt i hvert fall.

Ønsker deg en god og fredfylt dag.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Thor Haavik (@thor_haavik)

You Might Also Like...

Ingen kommentarer

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.