Entreprenørskap Text Me

Livet bak: gründer av Text Me

Hei.

La meg gjøre et aldri så lite forsøk på et innlegg, som tar for seg litt av det som ligger bak Text Me AS, min bedrift og baby, som fikk liv i 2018, men som nå er lagt død (selv om jeg helst ikke vil innse dette faktum – og helt ærlig tenker at snart, veldig snart, vil den på mirakuløst vis gjennoppstå fra de døde).

Her er jeg – Linn Kjøllmoen eier og gründer av Text Me – Innhold til bedriftsbloggen. I dette innlegget skriver jeg om oppstarten.

 

Jeg har bodd 12 år i Oslo* (siden 2006), men våren 2018 flyttet jeg hjem til Arendal, her jeg er født og oppvokst. Det har vært helt nødvendig for meg å dra ut for å vandre, reflektere og lære – men på veien fylte jeg også sekken med verdifull konkret faglig komptanse i form av utdanning og journalistisk erfaring.

*Samt i Perth (Australia), Berlin,  Münster (Tyskland) og Hammerfest 🙂

Barnlig visdom er ofte den beste :-). Skatten finnes der – hvis du bare slutter å lete/vandre.

Entreprenørskap

Business-Linn.

 

Men okey. Greia mi er nok at, ja, selv om jeg er sykt dyktig på både content, forretningsliv og på mye annet, så synes jeg ogå det er morsomt å tulle litt – og å bare ha det gøy.

Jeg kommer sannsynligvis til å legge ned bedriften Text Me, tenker jeg nå. Jeg går rundt i en slags drømmende tilværelse for tiden, nemlig. Jeg aner egentlig ikke hvor jeg er, bare at jeg er lykkelig – og ikke mist sykt bussy. Og det er liksom ikke plass til Text Me i min tilværelse akkurat nå…

Min erfaring: Jeg har 10 år + erfaring som digital nettjournalist, reporter og redaktør, noe som har gjort meg dyktig på produsere – og å fasilitere produksjon av – innhold. Jeg har lest en del til nå i mitt liv: med en master i retorikk fra UiO, bachelor i journalistikk fra HiOA (nå: OsloMet), bachelor i nordisk, Universitetet i Agder – UiA, samt nå på tampen min coaching utdanning – kan jeg vel si at jeg aldri helt blir mettet på å oppsøke visdomskilder av ulikt slag.

Sjekk meg ut på LinkedIn. 

Her finner du også noen av referansene mine fra 10 år + i arbeidslivet.

Les også: Derfor bør du være på LinkedIn.

Men mest av alt, så har jeg personlig erfaring med å hoppe i det.

Nylig har jeg også laget et online-kurs: det finner du mer info om her

Hva skal til for å hoppe i det – og er det verdt det?

Det finnes ulike tilnærminger til det å “hoppe i det”. En 1): Å hoppe – uten å vite om du kan svømme – og kave deg opp på overflaten på et vis. To 2): Å hoppe i det med den visshet at du faktisk kan svømme og er trygg på det.

Kort oppsummert så har jeg vel med Text Me gjort det første: jeg hadde absolutt ingen peilig på hva som burde være på plass for å skape et byrå av den gigantiske størrelsen jeg så for meg.

Skal jeg gjøre noe slikt igjen har jeg i hvert fall denne erfaringen å lene meg på. Du bør være trygg på både din egen kompetanse – samt de andre kompetanseområdene du vil trenge å lene deg på – før du setter i gang. Da har du mye større sjanse for å lykkes.

Personlig vil jeg nok si at egen kompetanse absolutt var der, men jeg ante ikke at jeg trengte de andre – paradoksalt nok (er ærligheta sjæl her) – så akkurat nå føler jeg at jeg er på vei til å drukne… og dette er jeg faktisk overrasket over. Jeg har ingen til å hjelpe meg – og tenkte ikke at jeg noen gang kom til å trenge det! (hallo)

Jeg vil bare si at: noen ganger trenger man slike små dytt i livet. Jeg er takknemlig for disse, uansett i hvilken form de kommer. Det var – og er, en mening med det hele.

Og så: er det verdt det? Vel – egentlig ikke – du får aldri igjen de mange timene du jobber gratis. Men det er heller ikke derfor du gjør det. Hva din motivasjon er vet bare du.

Vekst i det ukjente

Det er bare utenfor vår komfortsone at vi virkelig kan utvikle oss som mennesker. Men usikkerheten er ditt første hinder. Mitt råd hvis du skal starte på noe nytt er: Legg av deg bekymringstanker og egne klassifiseringer av seg selv. Slik skaper du deg selv som en sukessmaskin. Noen ganger lettere sagt enn gjort.

Selv begynner jeg å tenke mer og mer at det å ikke strebe er det egentlige idealet. Snu alt på hodet, og du får det drømmelivet du alltid har ønsket deg. Livsfilosofi på sitt dypeste der, sier jeg altså…

Gründerliv

 

Les også: Instagram: Hvordan style feeden din som et magasin

Er jeg en gründer? Ja av hele mitt hjerte. Er jeg en sosial entreprenør, som brenner for å tilføre samfunnet noe meningsfylt? Ja av hele mitt hjerte er det også der mitt engasjement ligger. Arbeidsplasser. Liv. Mening.

Og hva med penger?

Ja, bryr meg litt om det og: penger. Ikke minst bryr jeg meg om å se bra ut, og det å ha det bra og å føle meg vel. Jeg bryr meg om hva effekten av klær, sko og sminke kan gjøre for eget velbehag (og dette koster jo litt penger). Jeg er den første til å annerkjenne at vi alle trenger det. Jeg annerkjenner også at vi alle trenger et trygt og godt sted å bo, og dette koster også. Sist men ikke minst (eller kanskje først og fremst!): så trenger vi alle kjærlighet og nærhet fra mennesker rundt oss. Først når vi har alle disse tingene kan vi blomstre i all vår vakre kraft.

Først da blir vi trygge individer. Vi er ikke trygge hvis penger er et middel som enkelt kan tas fra oss.

Jeg har egentlig aldri hatt mye av penger. Men jeg har aldri en eneste dag tenkt at jeg har vært fattig.

Snu på krona

Derfor (selv om jeg ser verdien av å forbruke penger ), så bryr jeg meg også om gjennbruk og å snu på krona. Hvis du skal lykkes, så må du være økoimsk smart. Jeg vil si at dette gjelder uansett om du har masse midler å lene deg på fra før eller ikke. Du må få 1 krone til å bli 10 kr. 5000 kr til å bli 50.000 kr til igjen å bli 500.000,-. Dette er hardt arbeid, både mentalt og fysisk, men vet du hva? Det må til. Det er en del av “teften”. Business-teften.

Tøff i trynet

Og du? Så må du også være litt tøff og. Tør å si at du skal revolusjonere bransjen!

Du må lede det du skal starte gjennom upløyd mark, og stien du skal gå på er kanskje vanskelig og ikke som alle andres vei å tråkke opp. Da trengs uante superkrefter…

Hvordan lage sti her i krattet på best mulig måte? 🙂

Er du en bedriftseier, som brenner for digital markedsføring, historiefortelling og innovasjon, så finner du kanskje noe på innsiden i Text Me-bloggens månedlige nyhetsbrev:

Meld deg på Text Me-sitt nyhetsbrev. 

I skrivende stund er det krise i Norge og 2020 er satt på vent. Det betyr at vi i Text Me også er satt på vent.

Men vet du hva? Akkurat nå går det faktisk bra. Vi kan vente. Jeg kan vente.

Akkurat nå er det nettopp det jeg skal: Se, observere og å være åpen for hva som kommer, som neste steg.

Ta vare på deg selv. Ta vare på de du er glad i. Skap deg et bærekraftig liv. Et liv som ikke ødelegger, men som bare styrker – både deg selv og folka rundt deg. Det unner jeg deg av hele mitt hjerte.

Hjerlige hilsen,

Join me in my socials:

@linntext 

Join my company Text Me on her socials: 

@textme.no 

 

You Might Also Like...

Ingen kommentarer

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.