PMT coach

Skal bli «Personal Mental Trainer (PMT-coach)»

 

Her er jeg og Stein sammen på sist samling.

Tenkte bare jeg skulle skrive et innlegg og fortelle litt om det jeg holder på med om dagen.

I over 1 år

…har jeg nå gått på en utdanning hos mentaltrener Stein Kvalheim. Kvalheim har over 20 års erfaring som mental trener, og har trent fotball-lag som Stabæk og Strømsgodset.

Lagspill gjelder ikke bare på fotballbanen. Stein Kvalheim har jobbet med enkeltspillere og hele lag i Stabæk og Strømsgodset for å gjøre dem best mulig rustet til kamp.

Innså: vårt tankesett påvirker alt

Stein er en av dem som, i likehet med meg selv, tidlig innså at våre tankesett påvirker måten vi kommuniserer og handler på, og at dette igjen påvirker alle våre relasjoner, adferd og individuelle livsopplevelser.

Først praktiserte han mentaltrening og coaching i sin egen bedrift som han bygget opp fra 1986, før han fra 1998 begynte å coache organisasjoner, idrettslag og privatpersoner. Fra 2008 har han arbeidet helt og holdent som mental trener i Stein Kvalheim AS.

Han jobbet deretter med Ronny Deila og fotballklubben Strømsgodset. Fra 2009 arbeidet han her med å endre tankesettet til hver enkelt person i hele klubben, noe han selv omtaler på sin blogg som en ganske omfattende jobb. Resultatet var at Strømsgodset gikk fra å være et lag som ønsket å beholde sin plass i Eliteserien, til å vinne seriegull i 2013.

I mars gjesteblogget jeg om min PMT-reise på hans blogg: Her gjengir jeg innlegget fra steinkvalheim/blogg.

Hva skal til for å hoppe i det – og er det verdt det?

Erfaringer fra en gründer som turte. Fokus: Mental trening og sertifisert PMT-mental trener hos Stein Kvalheim AS.

Dette er et gjesteblogginnlegg skrevet av Linn Kjøllmoen, gründer av Text Me AS – Norges første inbound byrå for WordPress og MailChimp. 

Følg Text Me på Facebook her. 

Min PMT-reise: gi andre lyst og mot til å tørre

Som leder av endringsprosesser i eget liv og i egen bedrift, lærte jeg tidlig at noe av nøkkelen til suksess er å gi andre folk lyst og mot til «å tørre». Du må rett og slett inspirere – og gjennom det evne og bygge opp kreative lag rundt deg. Kreativitet og lysten hos folk må komme innenfra. Det du kan gjøre er å gi små dytt. Og ellers bare «stå i det» sammen med dem.

Enten det er kollegaene du skal jobbe sammen med som må lære å tørre og å «hoppe i det» (og ta det ansvaret som ligger i det), du selv eller kanskje daten din som du vil motivere til å ta forholdet deres til et nytt nivå – så passer en PMT-utdanning hos Stein Kvalheim.

Jeg er nå i skrivende stund i min siste, og avsluttende fase i Stein Kvalheims PMT-utdanning. Her i dette blogginnlegget har jeg lyst til å gjengi hvilken fantastisk reise det hele har vært, og hva jeg har lært.

Her er jeg og «gjengen min» fra oppstarten av PMT-kurset i januar 2019. Nå har vi vært kursdeltakere i 1 år, og er klare for den siste prøvelsen: oppgaven «mitt prosjekt» og eksamen.

Vi har vært innom blant annet følgende temaer: 

 • Skape et stort rom = «Vær den største idioten»
 • Lær å håndtere kriser til din fordel. Å gå skikkelig på trynet – hva sier de situasjonene om deg? Hvilke superkrefter har du inni deg – som vil ut, men som må kontrolleres?
 • Ta knekken på tunnelsynet. (Det er 2 ting som ødelegger mest for mennesker: Forventninger + Sorg)
 • «There is always a happy ending. If it’s not a happy ending, it’s not the ending»
 • Slutt å kontrollere/ønske kontroll. La systemet virke automatisk. Få til et samspill med det underbevisste.
 • Bevisst oppmerksomhet er en del av den ubevisste oppmerksomheten. Underbevisstheten løfter deler av info opp.
 • Rapport – hva må til?
 • Redundans = koding og etiketter på ting
 • Målet med mentaltrening:
  • Nyte livet mer
  • Fjern hindringene til et godt liv
 • Vesentlig for å jobbe med mennesker: Å stå i det. Hold ut når du ikke forstår.
 • Gjør noe som blir værende. Noe som bevarer, og ikke ødelegger.

Slik så jeg ut da jeg startet opp Text Me i 2018. Det har vært – og er fremdeles – en vanvittig reise:

Til tross for motgang: det at du turte å begi deg ut på prosjektet er et kvalitetstegn. Deretter må du lære å tåle det «uperfekte» i en periode. Det blir perfekt til slutt, men ikke med en gang.

Min personlige reise

Personlig føler jeg at jeg har en for unik historie å fortelle til å la den forbli i stillhet. Den må deles, hvis ikke er det et tap for menneskeheten. Med den profesjonelle rammen PMT-kurset gir, og med henvisning til øvelser på elitenivå, ønsker jeg inspirerer andre til å være stolte av seg selv.

 

Hva er formålet med en PMT-utdanning.

Jeg ønsker å bruke kunnskapen om coaching, ledelse og de ulike PMT-øvelsene jeg har lært på kurset, – kombinert med min kunnskap innen forretningslivet, og erfaring fra tidligere reiser jeg har turt å legge ut på – til å inspirere andre rundt meg til «å tørre».

Jeg vil i kraft av min lederroller dele kunnskap for å inspirerer andre til å tørre å starte på nye risikofylte prosjekter med ukjent resultat i den andre enden. Det gir meg ekstra motivasjon å videreføre verdifull kunnskap jeg nå sitter på til andre med referanse til Stein Kvalheims PMT-kurs. Jeg har selv fått erfare hvor vanvittig bra (og tøff/utfordrende !) denne skolen er. Jeg har lært vanvittig mye, og lagt milevise steg bak meg. Det er uten tvil et vanvittig forsprang. Min motivasjon er å bruke dette «forspranget» i konsulentvirksomhet av bedrifter som vil utvikle seg videre, samt å holde inspirerende foredrag for  andre som ønsker å starte for seg selv og som er gründere i ånden.

For å lykkes i forretninger, må du elske dette – det uperfekte. Og ikke minst: ha mot til å elske seg selv gjennom hele prosessen.

PMT-utdannelsen har bidratt til å føre meg flere skritt opp på karrierestigen og jeg bare fortsetter å stige. Det har gitt meg et ønske om å veilede de som ønsker å «bli best».

I 2019 fikk vi og selskapet mitt et nytt prosjekt: Jeg ble ekspert innen inbound marketing og synlighet i digitale medier via mitt kurs i Videocation.no  Her fra Text Me sin instagram-konto @textme.no der vi omtalte prosjektet.

Vekst i det ukjente

Det er bare utenfor vår komfortsone at vi virkelig kan utvikle oss som mennesker. Men usikkerheten er ditt første hinder. Hvordan kan vi bruke PMT-øvelser og mentaltrening til å gjøre deg selv og andre folk mer sikre? Mitt råd: Legg av deg bekymringstanker og egne klassifiseringer av seg selv. Slik skapes sukessmaskiner. For svaret er: Du må gjøre dem tryggere. Hva skal til for å hoppe i det? At du/de er trygge fra før.

Her fra min personlige Instagram @linntext – følg meg gjerne for mer inspirasjon om tekst, mote, foredragsvirksomhet og generelt et liv fylt med glede, trygghet og kjærlighet i bunn.

Du starter med å ta de aller første skrittene i riktig retning. For meg var det en PMT-utdanning hos Stein Kvalheim.

Er du kanskje redd for å føle deg «dum»? Spør heller: Hva skal til for å ikke føle seg «dum»? Først og fremst å tørre å stå i det uperfekte. Du selv er uperfekt. For å lykkes i forretninger, må du elske dette – det uperfekte. Og ikke minst: ha mot til å elske seg selv gjennom hele prosessen.

Jeg holdt foredrag under «Media Monday Oslo» i mai 2019 – en månedlig foredragsevent. Det var et kick og svært utviklende. I forkant fikk jeg hjelp til å takle presset via PMT-øveler og mentale forberedelser.

Mitt beste råd: Lær å gå ut i ukjent terreng, og bli der, med stolthet.

En stor takk til Stein, og til resten av teamet med herlige folk i PMT-gruppa mi. Sammen løfter vi oss opp til nye høyder.

 

Litt mer om PMT til inspirasjon:

Coachingprogrammet som kan lede deg til totalforståelsen

Lær hvorfor ting er som de er og hvordan du kan påvirke dette med din kunnskap – det som betyr noe for mennesker i samspill med seg selv og andre.

PMT er en forkortelse som står for Personal /Professinal Mental Trainer. Min PMT-utdanning går over 18 mnd. og er en utdanning for deg som ønsker å bli terapaut eller coach. Eller sagt på en annen måte: det er også en investering i egen livskompetanse. Denne utanningen har jeg satt opp siden 2011.

Her er Stein Kvalheim i gang med å forklare hva studentene kan forvente seg på dag 1 av PMT-kurset.

Forstå at du er i stand til mye mer.

I 2019 hadde Stein Kvalheim 20-års jubileum som mentaltrener… Han begynte med dette profesjonelt i 1999 etter å ha blitt veldig inspirert i 1996 av å ha sett en amerikansk ekspert holde et foredrag på en salgskonferanse i Tjøme.

 

Andre gjestebloggere på steinkvalheim.no: 

Kunsten er å vite hva som hindrer deg å få inn salg

Har du vært deltaker på mine kurs og vil gjesteblogge her? Ta kontakt.

Kenneth Opsahl på SoMe:

Instagram: @kennethopsahl og @salgscoach.no

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kennethopsahl/
Han driver konsulentselskapet salgscoach.no og holder til i Oslo. 

PMT-kompetansen fra Stein Kvalheim har lært meg til å bedre se hvordan vi finner hindringene, løser dem og finner veien videre.

Jeg har sett hvordan selv små justeringer kan medføre store endringer. Det er som regel de små detaljene, som vi ofte ikke ser, som utgjør de store forskjellene.

Dette innlegget er et gjesteblogginnlegg skrevet av Kenneth Opsahl, mentaltrener og salgscoach, og PMT-deltaker hos Stein Kvalheim 2017-2018

 • Kenneth Opsahl har over 25 års salgserfaring.
 • Han har jobbet som salgsdirektør, country manager og drevet selvstendig siden 2016.
 • Kenneth gjennomførte PMT-utdannelsen med Stein Kvalheim i 2018.
 • Han eier og driver selskapet Opsahl Consulting, se www.salgscoach.no.

Her i dette innlegget deler vi bilder fra hans private Instagram:  

 

Les mer

Mektig møte med mentalmesteren

Har du vært deltaker på mine kurs og vil gjesteblogge her? Ta kontakt.

Tony Ågotnes på SoMe:

Instagram: @tonyagotnes

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tony
Nest-Sotra er en fotballklubb i 1. divisjon som holder til i Bergen. 

–70 prosent av fotball handler om mentale ting. Derfor er det rart at det ikke prioriteres mer, sier hovedtrener Ronny Deila.

Sitatet sto i Drammens Tidende i 2009. Den gang ledet Deila Strømsgodset som hentet inn mentaltrener Stein Kvalheim for å snu en negativ trend. Effekten lot ikke vente på seg. Tapte fotballkamper ble til trepoengere.

Dette innlegget er et gjesteblogginnlegg skrevet i av Tony Ågotnes, assistenttrener i fotballklubben Nest-Sotra og PMT-deltaker hos Stein Kvalheim 2019

Her er en skjermdump av en av avisomtalene fra da Stein Kvalheim jobbet med Strømsgodset. Dt.no 14.11.2009. Les også: Mental-trener Stein Kvalheim lover SIF suksess

Dette leste jeg i avisen for ti år siden. Siden den gang har jeg vært ekstremt nysgjerrig på hvordan mentaltrening kan bidra til å bedre en fotballspillers prestasjoner. I dag er jeg assistenttrener/mentaltrener for Nest-Sotra i OBOS-ligaen. Og på god vei til å bli sertifisert som Professional Mental Trener (PMT) hos Stein Kvalheim.

 

Nå er det min tur til «å bli best»

Jeg begynte på utdanningen i januar 2019. Nå holder jeg på med den siste oppgaven for å bli sertifisert: å skrive en skriftlig oppgave, samt muntlig eksamen. Jeg holder for tiden på med den skriftlige oppgaven:

Nå er det min tur til «å bli best». I praktisk betyr det bare å skape min egen fremtid, som gir mening og trygghet for meg. Og ikke minst til å sette de grenser som skal gjelde for meg og de rundt meg. Poenget er heller ikke «å bli best», men å gjøre det som må til for at du skal trives og bli likt av både deg selv og andre. Rett og slett: smile og være glad hver eneste dag, uansett hindring. Da blir du nemlig «best».

Hvordan bli «best» med konsekvens: bli likt og sett opp til?
Svaret er omtrent alltid: Du må elske tilværelsen din og gjøre en fremragende jobb for de mennesker som er rundt deg. 

Det skal jeg ha fokus på fremover i mitt arbeidsliv og private liv.
Kanskje må jeg da også lære meg å vurdere hva jeg skal si ja til og hva jeg skal si nei til. Så enkelt. Og så vanskelig.

Slik coacher du en gründer

I fremtiden vil  jeg bruke min erfaring til å hjelpe andre. Derfor handler min personlige coaching-oppgave og PMT-skriftlige oppgave om hvordan coache gründere. Jeg vil si det er mange former for «gründerskap». Skaper du noe på en eller annen måte, så er du en gründer i mine øyne, enten dette er en hobby eller en faktisk bedrift.

Her er tittel og innholdsfortegnelse på oppgaven min jeg for tiden skriver på:

Jeg kommer helt sikkert til å skrivet et nytt innlegg når oppgaven er ferdig. Gleder meg til å ta i bruk innsikten, og ikke minst til å dele den med deg.

Har du noen spørsmål eller innspil? Liker du mental trening og coaching? Hva kan du lære meg? Skriv gjerne til meg og del din innsikt i kommentarfeltet.

You Might Also Like...

Ingen kommentarer

  Leave a Reply

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.